دارنده ماه.آیگین و مشتق مجنون.ع.ر.گ

ساخت وبلاگ
تا جایی که ترس از چیستی پیدا کنی . جایی که ندانی حقیقت محض چیست . جایی که از قرارداد خسته می شوی . هیچ بعدی برایت اهمیت ندارد . آنچه مهم است زمان است . تنها معیار حقیقی موجود . و گذر زمان هرگاه برایت با سرعتی باور نکردنی قابل درک بود ، آنجاست که میفهمی عاشق شدی . و عشق تکرار شدنی نیست . بلکه عشق تنها وجودیست که در گذر زمان حرکت جوهری ندارد . بلکه جوهر ثابت و ارزش متغیر است .
هر روح به چیزی میل می کند که با طبیعتش مطابق است و نیرویی مطابق ارزش و استعداد خود پدید می آورد که عشق نام دارد این عشق در همه چیز جریان دارد . پس عشق امری فراگیر و در ضمن دارای مراتب است .

ابن سینا عشق را در مراتب گوناگون هستی از ضعیف ترین درجه تا قوی ترین مرتبه آن، یعنی واجب الوجود جاری دانسته است؛ عشق در هریک از این مراتب از درجات گوناگونی برخوردار است.

به نظر وی راز بقا و تكامل در عشق است. علاوه بر این او با استمداد از ذوق عرفانی و روش فیلسوفانه به اثبات اتحاد عشق و عاشق و معشوق پرداخته و توانسته است تسلط عشق را در پهنه وسیع جهان مدلل دارد.
همچنین یکی از ابعاد عشق که فلسفه هگل بسیار برآن تأکید می شود، جنبه وحدت بخشی آن است. به خصوص در تحلیلی که وی از تشکیل خانواده به دست می دهد، این مهم نقش اساسی ایفا می کند. به تعبیر هگل، زن و شوهر، از شخصیتهای مستقلشان صرف نظر می کنند و بدین سان به شخصیتی واحد بدل می شوند. زناشوئی، آگاهی بر یگانگی خود و دیگری است و این یعنی عشق.

در اینجا برخلاف رابطه ای که خواجه و برده با هم دارند، تقابلی در کار نیست. در رابطه خواجه و برده، آزادی حقیقی از آن برده است که با خودسازی و خودشکوفایی، به فاصله هرچه بیشتر از خواجه می رسد. حال آنکه عاشق و معشوق «متعهد می شوند که شخصیتهایشان را به یکدیگر تسلیم کنند و هر کدام تنها با دیگری کامل باشند.» بدین طریق علاوه بر آنکه شخصیت این دو در یکدیگر ادغام شده است، ارتقایی نیز صورت گرفته است. زیرا خانواده، بنیاد و (به واسطه وحدتش) شخصیتی غنی تر است. عاشق و معشوق ابداً مخالف یکدیگر نیستند.

همچنین هگل در تبیین هنر رمانتیک سه خصیصه را خاص هنر مزبور برمی شمرد: شرف، عشق و وفاداری. شرف، پی بردن به ارج و ارزش خود است، حال آنکه در عشق، عاشق به ارج و ارزش نامتناهی دیگری اعتراف می کند و حقیقت نفس خویش را در او می یابد.

دارنده ماه .و مشتق مجنون . ع.ر.گ ...
ما را در سایت دارنده ماه .و مشتق مجنون . ع.ر.گ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : aigiino بازدید : 158 تاريخ : جمعه 20 مرداد 1396 ساعت: 12:06